Zeilmakerij Zaanstreek en wijde omgeving

DE ZEILERIJ voor Zaandam en omgeving

De ZEILERIJ is een ambachtelijk werkende zeilmakerij voor de Zaanstreek en wijde omgeving. Wij waren met ons atelier gevestigd in de Oostzijde te Zaandam, maar door vraag naar ruimte zijn we sinds oktober 2020 gevestigd in Westknollendam/ Wormerveer – Fabriekweg 1. Dit is een 5-10  minuten rijden van Zaandam. Voor bijna elke schade of vervangingen aan een bootkap, jachtzeil- dekzeil, luifel, tent etc hebben we een passende, betaalbare oplossing.

Service, aandacht en kennis van zaken staan bij ons hoog in het vaandel.

  • Alle mogelijke reparaties aan dek- en jachtzeilen, e.a
  • Zeilwasserij via v.d Anker Cond. en Zonklaar (v/h Ultramar)
  • Summier reparaties surf- en kitezeilen

Reparatie jachtzeilen

In onze zeilmakerij voor  Zaandam en omgeving wordt gewerkt vanuit passie voor het vak. We adviseren reparatie en mogelijkheden hiertoe, maar geven ook eerlijk advies als uw zeil de kosten van reparatie niet meer waard zijn. Heeft u  zeilschade? Wij voeren o.a. de volgende zeilreparaties uit:

Herstel van scheuren of beschadigingen

  • UV-strook opzetten of vernieuwen
  • Luftape opzetten, vernieuwen of vervangen door leuvers
  • Inkorten achterlijk (hiermee wordt de bolling minimaal aangetast)
  • Zeil aanpassen en zeillatzak plaatsing of reparatie
  • Nieuw rif (1e,2e of 3e) plaatsen;
  • Schoothoek reparatie
  • Achterlijkband en/of reguleerlijn vernieuwen

Zeilreparaties en reparaties aan doek

Alle reparaties worden door ons eigen, ervaren team uitgevoerd. U kunt bij ons terecht voor het laten repareren van buiskap tot kampeertent, van huik tot jachtzeil. Hierbij kunt u denken aan: buiskappen, tenten, havenzeilen, afdekzeilen, motorhoezen, kite- en surfzeilen, enz. Is het van doek, dan is de kans groot dat wij u kunnen helpen!

Zeil-APK Zaandam

Voor jaarlijkse controle hebben we de Zeil-APK ontwikkeld. Na het seizoen kunt u uw zeilen voor een keuring naar onze zeilmakerij brengen. Naar uw wensen worden deze gereinigd, gedroogd, gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Hierna slaan wij de zeilen voor u, tot het weer tijd is voor een nieuw vaarseizoen. Geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid om naar Westknollendam (Zaandam) te komen? Informeer dan naar onze haal- en brengservice. Deze is mogelijk inclusief het door ons laten aftuigen en/of optuigen van uw zeilen.We weten dat er nog veel meer te vertellen valt over de juiste conditie van zeilen. Heeft u vragen of wensen? Deel ze gerust met ons. We zijn er met enthousiasme en vakmanschap om u te helpen!

sloep- buiskap en achterkleed

Meer weten over De Zeilerij?

Wilt u meer weten over De Zeilerij of heeft u vragen over hetgeen wat u door ons zou willen laten doen dan staat het u vrij om contact met ons op te nemen. Wij zullen al uw vragen op een zo een goed mogelijke wijze beantwoorden.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken zodat u bij ons langs kunt komen. Wij staan in ieder geval voor u klaar.

Reparatie nodig aan uw zeil of kappen?

U kunt bij ons terecht voor het laten reinigen en repareren van zeilen, tenten en bootkappen. Neem contact op voor meer informatie.