Zeilmakerij Zaandam

Vakmanschap en innovaties: een modern zeil heeft beide nodig!
Zeilmakerij Zaandam

Nieuwe zeilen en reparatie (jacht)zeilen

In onze zeilmakerij in Zaandam wordt gewerkt vanuit passie voor het vak. We adviseren over nieuwe zeilen die in eigen atelier gemaakt worden. Heeft u zeilschade? Wij voeren o.a. de volgende zeilreparaties uit:

  • Herstel van scheuren of beschadigingen
  • UV-strook opzetten of vernieuwen
  • Luftape opzetten, vernieuwen of vervangen door leuvers
  • Inkorten achterlijk (hiermee wordt de bolling minimaal aangetast)
  • Zeil aanpassen en zeillatzak plaatsing of reparatie
  • Nieuw rif (1e,2e of 3e) plaatsen;
  • Schoothoek reparatie
  • Achterlijkband en/of reguleerlijn vernieuwen

DE ZEILERIJ in Zaandam

Wanneer u een zeilmakerij in Zaandam zoekt vraagt u zich wellicht af waar u het beste af bent. Op die vraag geven wij antwoord met een andere vraag: Wat onderscheidt een goed zeil van een slecht zeil?

Hiervoor zijn enkele punten te noemen zoals: de winddichtheid, positionering, het gebruikte doek en de verwerking daarvan. Alles moet in balans zijn. Een zeil met een goede positie, en gemaakt door vakkundige handen kan na een paar kilometers zeilen in het nadeel raken vanwege een slechte kwaliteit van het doek. En zo zijn er meer varianten te bedenken. Zoekt u een zeilmakerij in Zaandam e.o., kies dan voor een zeilmakerij die naar de juiste balans kijkt. Ook waar het gaat om de kosten!

Zeilreparaties en reparaties aan doek

Alle reparaties worden door ons eigen, ervaren team uitgevoerd. U kunt bij ons terecht voor het laten repareren van een gescheurd zeil, het inzetten van een nieuwe baan, het plaatsen van een leuver of rif, inkorten van zeilen, enz. Ook reparaties aan producten gemaakt van (zeil)doek kunt u aan ons overlaten. Hierbij kunt u denken aan: buiskappen, tenten, havenzeilen, afdekzeilen, motorhoezen, kite- en surfzeilen, enz. Is het van doek, dan is de kans groot dat wij u kunnen helpen!

Zeil-APK Zaandam

Voor jaarlijkse controle hebben we de Zeil-APK ontwikkeld. Na het seizoen kunt u uw zeilen voor een keuring naar onze zeilmakerij in Zaandam brengen. Naar uw wensen worden deze gereinigd, gedroogd, gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Hierna slaan wij de zeilen voor u, tot het weer tijd is voor een nieuw vaarseizoen. Geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid om naar Zaandam te komen? Informeer dan naar onze haal- en brengservice. Deze is mogelijk inclusief het door ons laten aftuigen en/of optuigen van uw zeilen.We weten dat er nog veel meer te vertellen valt over de juiste conditie van zeilen. Heeft u vragen of wensen? Deel ze gerust met ons. We zijn er met enthousiasme en vakmanschap om u te helpen!

Zeilmakerij Zaandam Zeilmakerij Zaandam Zeilmakerij Zaandam