Zeilmakerij Purmerend

Vakkundige, karakteristieke en ambachtelijke zeilmakerij Purmerend

Zeilmakerij DE ZEILERIJ is een begrip in Purmerend en omstreken. Ooit begonnen als ‘meewerkende leerling’, staat Ingrid Herrebrug, samen met echtgenoot Ruud, inmiddels zelf aan het roer van het atelier. DE ZEILERIJ is gevestigd op/aan de Oostzijde 289 te Zaandam op een steenworp afstand van Purmerend. Gelegen aan De Zaan in een oude bakkerij (1914) met karakteristieke uitstraling wordt met veel plezier gewerkt aan het controleren, reinigen en repareren van zeilen, tenten, bootkappen, enz. In de loop der jaren is het team aangevuld met zeilmaker Germ de Haan en is DE ZEILERIJ tevens een leerbedrijf. Elke medewerker is gepassioneerd over het vak van zeilmaker, en levert een grote bijdrage in de hoge kwaliteit van zeilatelier.

Kleine zeilreparatie

Kleine zeilreparatie

 • Het repareren van naden tot maximaal 40cm
 • Het aanbrengen van leuvers
 • Het repareren van stiksels
 • Het repareren van beschadigingen tussen 10 en 15 cm
 • Alle andere reparaties die kunnen worden uitgevoerd binnen 30 minuten

Grote zeilreparatie

Reparaties die meer tijd in beslag nemen dan 30 minuten vallen onder ‘grote zeilreparaties’. Voorbeelden van grotere zeilreparaties die wij uitvoeren zijn:

 • Het vervangen of aanbrengen van Luftape
 • Het vervangen of aanbrengen van UV-stroken
 • Het vervangen van schoot-, en/of halshoek
 • Het aanbrengen van nieuw achterlijkband
 • Kapotte zeilnaden repareren die langer zijn dan 40 cm
 • Beschadigingen in zeil repareren groter dan 15 cm

Zeilen laten reinigen

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor het laten reinigen van zeilen, tenten, bootkappen, enz. In tegenstelling tot jaren geleden zien we vandaag de dag in dat het reinigen van zeilen onderdeel uitmaakt van onderhoud en levensduur. Dit heeft alles te maken met de nieuwe generatie zeilreinigingsproducten. Ook voor het reinigen van zeilen zijn wij uw zeilmakerij Purmerend! Wij werken hiervoor met de producten van Red-gull. Door middel van chemische verbindingen wordt het doek zowel gereinigd (anti-schimmel) alsmede voorzien van zeileigenschap verbeterende coating. Red-gull producten worden door jachteigenaren en yacht professionals als ‘zeer goed’ omschreven.

Zeilmakerij Purmerend voor passanten

Heeft u een spoedreparatie aan een of meerdere zeilen nodig en bent u ook nog een passant in een van de havens binnen 40km van Zaandam? Bijvoorbeeld in een van de havens van Purmerend en zoekt u daarom een zeilmakerij in Purmerend? Dan kunt u gebruik maken van onze haal- en brengservice. Wij repareren de schade binnen twee werkdagen. De kosten voor de haal- en brengservice bedragen € 0,34 p/km.

Neemt u voor alle vragen over zeilreparaties contact met ons op voor reservering of meer informatie.