Zeilmakerij Purmerend en wijde omgeving

Zeilreparaties in omgeving Purmerend

Zeilmakerij DE ZEILERIJ is een begrip in Purmerend en omstreken. Ooit begonnen als ‘leerling zeilmaker’ bij de zeilmakerij van Dekker Watersport, staat Ingrid Herrebrugh, samen met echtgenoot Ruud, inmiddels zelf aan het roer van haar eigen werkplaats. DE ZEILERIJ was gevestigd op/aan de Oostzijde 289 te Zaandam, maar was door groei genoodzaakt de werkplaats te verhuizen naar Westknollendam/Wormerveer, Fabriekweg1. Op een steenworp afstand van Purmerend. In de Zeilerij wordt met veel plezier gewerkt aan het controleren, reinigen en repareren van zeilen, tenten, bootkappen, enz. In de loop der jaren is het team aangevuld met zeilmaker Germ de Haan en is DE ZEILERIJ tevens een leerbedrijf. Elke medewerker is gepassioneerd over het vak van zeilmaker en levert een grote bijdrage in de hoge kwaliteit van zeilwerkplaats.

Jachtzeilreparatie

Voorbeelden van  jachtzeilreparatie

 • Het repareren van naden
 • Het aanbrengen van leuvers
 • Het repareren van stiksels
 • Het repareren van beschadigingen 
 • Het vervangen of aanbrengen van Luftape
 • Het vervangen of aanbrengen van UV-stroken
 • Het vervangen van schoot-, en/of halshoek
 • Het aanbrengen van nieuw achterlijkband

Voor bijna elke schade of vervangingen aan een bootkap, jachtzeil- dekzeil, luifel, tent etc hebben we een passende, betaalbare oplossing.

Service, aandacht en kennis van zaken staan bij ons hoog in het vaandel.

 • Alle mogelijke reparaties aan buiskap, huik, rokon of genuahoes, dek- en jachtzeilen, e.a
 • Zeilwasserij via v.d Anker Cond. en Zonklaar (v/h Ultramar)
 • Summier reparaties surf- en kitezeilen

Bootkappen, hoezen, parasols, dek- en jachtzeilen laten reinigen

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor het laten reinigen van zeilen, tenten, bootkappen, enz. Ook voor het reinigen zijn wij uw zeilmakerij regio Purmerend! Wij zijn een inzamelpunt voor twee van de grootste zeilwasserijen van Nederland: v.d Anker Conditionering en Ultramar (sinds kort nu Zonklaar). Door middel van chemische verbindingen wordt het doek zowel gereinigd (anti-schimmel) alsmede voorzien van waterafstotende behandeling als de zeileigenschap verbeterende coating voor wat betreft de jachtzeilen.

Zeilmakerij voor Purmerend en passanten

Heeft u een spoedreparatie aan een of meerdere bootkap of zeilen nodig en bent u ook nog een passant in een van de havens binnen 30 km van de Zaanstreek? Bijvoorbeeld in een van de havens van Purmerend en zoekt u daarom een zeilmakerij in Purmerend? Dan kunt u gebruik maken van onze haal- en brengservice. Wij repareren de schade binnen twee werkdagen. De kosten voor de haal- en brengservice zijn afhankelijk van locatie.

sloep- buiskap en achterkleed

Meer weten over De Zeilerij?

Wilt u meer weten over De Zeilerij of heeft u vragen over hetgeen wat u door ons zou willen laten doen dan staat het u vrij om contact met ons op te nemen. Wij zullen al uw vragen op een zo een goed mogelijke wijze beantwoorden.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken zodat u bij ons langs kunt komen. Wij staan in ieder geval voor u klaar.

Reparatie nodig aan uw zeil of kappen?

U kunt bij ons terecht voor het laten reinigen en repareren van zeilen, tenten en bootkappen. Neem contact op voor meer informatie.