Zeilmakerij Alkmaar

Zeilmakerij Alkmaar

De ZEILERIJ is een ambachtelijk werkende zeilmakerij voor Alkmaar en omgeving. Wij zijn met ons atelier gevestigd in Zaandam, op een half uurtje rijden van Alkmaar. Voor bijna elke schade of vervangingen aan een zeil hebben we een passende, betaalbare oplossing. Alle onze werken en materialen voldoen uiteraard aan de huidige kwaliteits- en veiligheidseisen.

  • Zeilmakerij voor nieuwe zeilen
  • Alle mogelijke reparaties en uitbreidingen aan zeilen
  • Zeilwasserij
  • Reparaties surf- en kitezeilen

Kwaliteit

Wij oefenen het vak van zeilmaker uit in vele facetten. Dit doen we met enorm veel plezier met als focus het leveren van kwaliteit. Zoekt u een zeilmakerij in Alkmaar voor zeilreparatie? Van een scheurtje tot aan een nieuwe baan inzetten, van een leuver tot een nieuw rif plaatsen, van luftape plaatsen en eventueel inkorten van het zeil tot aan het plaatsen van een UV-strook… Wij voeren het vakkundig voor u uit.

Met zeilschade gestrand?

Bent u een passant in Alkmaar en heeft u schade aan een of meerdere zeilen van uw boot? De onaangename verrassing van een gescheurd zeil, losgelaten naden of andere schade hoeft geen einde van de vakantie of reis te betekenen. Passanten kunnen een beroep doen op onze haal- en brengservice. Desgewenst helpen wij u bij het aftuigen en/of optuigen van het zeil of de zeilen. In de meeste gevallen heeft u uw zeilen binnen twee werkdagen weer retour. De kosten voor de haal- en brengservice bedragen € 0,34 p/km.

Zeil-APK

De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor zeilonderhoud. Op deze gedachte is de Zeil-APK gebaseerd. Direct na het seizoen, of voor het volgende seizoen kunnen wij de zeilen voor u controleren, reinigen en/of repareren. Desgewenst kunnen de zeilen bij ons schoon, veilig en droog ‘overwinteren’. Met de zeil-APK bent u verzekerd van een goede conditie van uw zeilen in het volgende vaarseizoen.

DE ZEILERIJ, een begrip …

DE ZEILERIJ is het ambachtelijke bedrijf van Ingrid Herrebrugh en haar man Ruud en als zeilmakerij in de regio Alkmaar een begrip. Voor Ingrid maakt ‘met de naaimachine werken’, al sinds haar jeugd onderdeel uit van haar leven. Als watersportliefhebster maakte ze in 2011 van haar hobby haar beroep na een intensieve leergang bij Jelle Leidekker, van zeilmakerij van Dekker Watersport in Zaandam. Dankzij de eigen zeilervaring weten Ruud en Ingrid als geen ander wat een zeil moet doorstaan. Op basis van eigen ervaring wordt schade aan zeilen – en hoe deze te herstellen – snel herkend. Zit u met vragen over uw zeil(en), wilt u een afspraak maken, meer weten over de zeil-APK, of heeft u andere vragen? Eén telefoontje is voldoende om met ons in contact te komen.