Zeilmakerij Alkmaar en omgeving

Zeilmakerij de Zeilerij

De ZEILERIJ is een ambachtelijk werkende zeilmakerij voor Alkmaar en wijde omgeving. Wij waren met ons atelier gevestigd in de Oostzijde te Zaandam, maar door vraag naar ruimte zijn we sinds oktober 2020 gevestigd in Westknollendam/ Wormerveer – Fabriekweg 1. Dit is op een half uurtje rijden van Alkmaar. Voor bijna elke schade of vervangingen aan een bootkap, jachtzeil- dekzeil, luifel, tent etc hebben we een passende, betaalbare oplossing.

Service, aandacht en kennis van zaken staan bij ons hoog in het vaandel.

  • Alle mogelijke reparaties aan dek- en jachtzeilen, e.a
  • Zeilwasserij via v.d Anker Cond. en Zonklaar (v/h Ultramar)
  • Summier reparaties surf- en kitezeilen
dekzeil
bootkap

Zeilreparatie met kwaliteit

Wij oefenen het vak van zeilmaker uit in vele facetten. Dit doen we met enorm veel plezier met als focus het leveren van kwaliteit. Zoekt u een zeilmakerij in de regio Alkmaar voor zeil-, bootkap, tentreparatie? Jachtzeilen: bijvoorbeeld; van een scheurtje in het jachtzeil tot aan een nieuwe baan inzetten, van een leuver tot een nieuw rif plaatsen, van luftape plaatsen en eventueel inkorten van het zeil tot aan het plaatsen van een UV-strook… Wij voeren het vakkundig voor u uit.

Gestrand met zeilschade?

Bent u een passant in Alkmaar of omgeving en heeft u schade aan uw zeil(en) of kap o.d. van uw boot? De onaangename verrassing van een gescheurd zeil, losgelaten naden of andere schade hoeft geen einde van de vakantie of reis te betekenen. Passanten kunnen een beroep doen op onze haal- en brengservice. Desgewenst helpen wij u bij het aftuigen en/of optuigen van het zeil of de zeilen. In de meeste gevallen heeft u uw zeilen binnen twee werkdagen weer retour. De kosten voor de haal- en brengservice bedragen € 0,34 p/km.

Zeil-APK

De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor zeilonderhoud. Op deze gedachte is de Zeil-APK gebaseerd. Direct na het seizoen, of voor het volgende seizoen kunnen wij de zeilen voor u controleren, reinigen en/of repareren. Desgewenst kunnen de zeilen bij ons schoon, veilig en droog ‘overwinteren’. Met de zeil-APK bent u verzekerd van een goede conditie van uw zeilen in het volgende vaarseizoen.

DE ZEILERIJ is het ambachtelijke bedrijf van Ingrid Herrebrugh en haar man Ruud en als zeilmakerij in de regio Alkmaar een begrip. Voor Ingrid maakt ‘met de naaimachine werken’, al sinds haar jeugd onderdeel uit van haar leven. Als watersportliefhebster maakte ze in 2011 van haar hobby haar beroep na een intensieve leergang bij Jelle Leidekker, van zeilmakerij van Dekker Watersport in Zaandam. Dankzij de eigen zeilervaring weten Ruud en Ingrid als geen ander wat een zeil moet doorstaan. Op basis van eigen ervaring wordt schade aan zeilen – en hoe deze te herstellen – snel herkend. Zit u met vragen over uw zeil(en), wilt u een afspraak maken, meer weten over de zeil-APK, of heeft u andere vragen? Eén telefoontje is voldoende om met ons in contact te komen.

Reparatie nodig aan uw zeil of kappen?

U kunt bij ons terecht voor het laten reinigen en repareren van zeilen, tenten en bootkappen. Neem contact op voor meer informatie.