Zeilerij nieuwsbrief

Het blijft maar lekker druk. augustus 2019

Reparaties van bootkappen, dekzeilen en veel luifels en (voor(tenten). Voor veel klanten stressen want het is net gebeurt en ze gaan met 1 of 2 weken op vakantie en wat nu?

Gelukkig werken we met een gezellig (want dat is belangrijk toch?) , goed ‘groot’ team en kunnen vooralsnog deze mensen lekker op vakantie laten gaan met een gerepareerde kap, zeil of tent.

Straks een paar weken er tussen uit, want ook wij zijn wel aan vakantie toe. Nog een bootshow staan- Hiswa te Water in Lelystad – boothow bezoeken – Southampton Boatshow (leveranciers en collega’s spreken – kijken of er nog leuke, mooie nieuwe dingen verkrijgbaar zijn) paar daagjes Engeland bezoeken en dan weer aan de bak.

Voor nieuw werk zijn we al vol t/m eind september/begin oktober. En ook reparatiewerk aan voornamelijk wintertenten liggen er al.

Per 1 april 2019 is ons team uitgebreid met een vakkundige zeilmaker Germ de Haan.

Ik ben (wij zijn) blij dat we hem eindelijk ‘overgehaald’ hebben om bij de Zeilerij te komen werken.

Germ heeft zijn sporen wel verdiend en werkt al bijna 40 jaar in de zeilmakersbranche.

Met hem gaat onze kennis en kunnen met sprongen vooruit en de afleveringsdata kunnen sneller plaatsvinden.

Vanaf deze plek, Germ, welkom!! en fijn dat we gaan samenwerken.

Ingrid Herrebrugh

Archief van berichten

december 2015/ januari 2016

  • VOORRAADOPRUIMING VAN QUBA PRODUKTEN.
  • NOG ENKELE STUKS GROTE EN KLEINERE (WEEKEND)TASSEN, TOILETTASJES, DEURSTOPPERS.
  • ALLES VAN DACRON ZEILDOEK! ZIE DE PAGINA – QUBA(klik hier) 

oktober 2015.

Ik ben benaderd door Hetty van der Linden, van de organisatie Paint a Future (Sail a Future). Ze hebben voor kansarme kinderen in de Domenicaanse Republiek (een) project(en) zodat deze kinderen een betere kans hebben ook een goede toekomst. Daar is natuurlijk geld voor nodig.

Het idee van Hetty is om zeilen te laten beschilderen (alsof deze van het Fairtrade vrachtzeilschip Tres Hombres zijn/waren) en van deze beschilderde zeilen tassen te maken en gevuld met artikelen welke door Tras Hombres hier naar toe gevaren zijn, te vullen en de gevulde tassen te verkopen als relatiegeschenken. De winst/opbrengst van de tassen gaan naar dit goede doel.

Nu moest Hetty natuurlijk eerst nog een zeilmaker o.d. vinden welke tegen niet te veel kosten zo’n 500 stuks tassen wilt maken.

En daar komen wij, de Zeilerij, in beeld. Tegen kostprijs en een kleine vergoeding voor het maken gaat de Zeilerij deze tassen maken. Gezien eigen werk/klussen gaat dat mij natuurlijk nooit in mijn eentje lukken, dus kan ik gelukkig een beroep doen op mijn fantastische hulpen van Paul, Margo en Ruud. Moet nog een paar mensen benaderen of ze willen, maar deze 3 hebben we alvast.

Zelfs Contender, 1 van mijn leveranciers van zeilmakersbenodigdheden, levert een kleine bijdrage door een rol lijn van 200 m, wat ik nog extra nodig heb, tegen een gereduceerde prijs p/meter te leveren en de levering zonder verzendkosten te doen. Dat is toch gewoon top!?

Iets meer weten over dit project? Onderstaand een link naar het filmpje tijdens het beschilderen:

Iets meer weten over o.a. Paint a Future en Hetty van der Linden? Klik op onderstaande link (tekst is Engels)

http://www.paintafuture.org/shop/default.asp?mod=cpages&page_id=9

Wij hebben er heel veel zin in en hopen dat alle tasjes verkocht gaan worden. Gebruiksvoorwerpen maken van de beschilderde zeilen en deze via een webshop verkopen als extra ondersteuning voor de goede doelen (want er zijn meer projecten dan bovenstaande) is volgens mij een zeer haalbaar doel.

Ik wens ons allen veel succes.

september 2015

Na bijna 5 jaar werd de werkruimte ‘te klein’, dus waren we genoodzaakt intern het e.e.a. te veranderen.

Extra machine, extra grote tafel en wijzigen van de stellage/opslag.

Voor “verbouwing”

Na ‘verbouwing”

We zijn er nu ongeveer 3 maanden aan gewend (meer ruimte went erg snel) en kunnen bijna niet meer voorstellen dat we het met 2 grote tafels hebben gedaan.

Oktober 2014.

De vakantie was weliswaar teruggebracht van geplande 6 weken naar 5 weken, (nog een hele verdiende luxe hoor), maar we hebben van een hele fijne relaxte vakantie genoten. Ik heb voor het eerst een beetje opstartproblemen gehad in september, stond nog in vakantiemodus denk ik.

Inmiddels zijn we weer volop aan de slag, waarbij er geen verschil te merken is met het voorjaar, zowel qua drukte als nieuwe aanvragen. Dus dan zijn we toch behoorlijke goed bezig. Dit betekend dan ook, dat dit winterseizoen het team versterkt blijft worden door de ZZPers Naomi en Nancy, mijn vriendin Margo springt bij wanneer ze kan en zelfs Ruud zit toch zo af en toe achter de machine, buiten het meehelpen met mallen.

We zitten met nieuw werk alweer echt vol tot pakweg eind november (voor in het voorjaar staan er ook al 3 nieuwe kappen). Dit seizoen lijkt er wel een hype te zijn voor waranda (of veranda) wanden, enkele opdrachten voor 1 wand per klant, maar ik heb ook al 3 opdrachten staan voor 3 stuks per klant. Compleet met bevestigingen, ramen, ritsen, spanlippen e.d. Heel erg leuk om in een totaal andere tak van dit vak ook zo bezig te zijn.

U ziet, u hoort mij niet mopperen, (ook al kom ik zelf -soms- niet aan mijn werk toe, omdat de telefoon niet stil staat en veel klanten binnenlopen). Ik probeer daarom  de klanten met vragen over (nieuwe) kappen o.d. zoveel mogelijk op afspraak te plannen. Ach, zo blijft een mens leren zijn eigen zaak goed te beheren.

Als je elke dag naar je werk gaat, maar niet het gevoel hebt dat je elke dag moet werken, ben je een zeer gelukkig mens!

Mei 2014

Enkele klanten hadden het (helaas) al gemerkt, de wachttijden voor nieuw werk is enorm verlaat. Als je vanaf februari nieuwe opdrachten plant gebaseerd op 2 man en in maart laat iemand je als een baksteen vallen, kom je even in een harmonica waarbij 7 dagen in de week tekort zijn om het werk te doen voor 2 man. Als het dan ook nog eens enorm druk is met telefoon en klanten binnenlopen voor offertes e.d. schuift alles wel erg in elkaar!

Maar gelukkig voor mij heb ik erg begripvolle klanten en begint er een beetje lucht te komen, mede omdat ik via, via een andere ZZPer (Naomiatelier.nl) gevonden heb die weliswaar nooit in een zeilmakerij heeft gewerkt, maar haar eigen atelier heeft (notabene aan de overkant van de Zeilerij) in meubels bekleden, kussens maken, bekleden, tassen maakt en noem maar op.

Ze komt het team versterken, zeker 1 dag i/d week en als haar agenda het toe laat 2 dagen. Een andere ZZPer (Anansiyurts.nl) kan ook een dag in de week en per project meerdere dagen.

Ook een goede vriendin die het werk erg leuk vind en best wat ervaring heeft in een zeilmakerij helpt me uit de brand en Ruud (mijn man) blijkt een natuurtalent te zijn. Hij stikt kaarsrecht en draait nergens zijn hand voor om. Of het nou een buiskap doorstikken is of een jachtzeil repareren, het gaat allemaal!

De komende 3 weken is het nog even proberen 11 dagen in een week te proppen, maar tegen onze vakantie is al het werk toch afgeleverd. En dat is een prettige gedachte en een goed gevoel.

We hebben de 6 weken vakantie wel echt verdiend, want onze eigen boot hebben we dit jaar helemaal nog niet gezien. We hopen dan ook met het Pinksterweekend 2 daagjes te zeilen.

Februari 2014

Druk in de aanloop voor HISWA Amsterdam 5 t/m 9 maart.

Ik sta er altijd om mijn man Ruud te helpen in de stand van Rosch Marine. Vorig jaar stonden we elke dag met 6 mensen en nog kwamen we handen tekort, zoveel aanloop en intersse was er. We hopen op dezelfde resultaten als toen in 2013.

Nieuw voor mijzelf is dat ik het merk Quba ga verkopen en als kennismaking heb ik op de HISWA jassen en tassen van dit merk. Het wordt in Engeland gemaakt van nieuw of gerecycled zeildoek (Dacron), van canvas of een combinatie van beide. Kijk op mijn webpagina Quba voor het ruimere aanbod of via de link voor het gehele assortiment.

Ik heb niet alles meteen uit voorraad (zo groot is mijn werkplaats nou ook weer niet) maar alles is wel te leveren.

Ik heb het al weer vanaf oktober zo druk dat er meer hulp wordt ingehuurd om de wachttijden terug te brengen tot een acceptabele levertijd. Afhangend van de klus kan het binnen 1 week voor reparatie tot 1 tot 2 maanden voor een nieuwe kap.

Gezondheidtechnisch gaat alles erg goed, knobbel in mijn tong is spontaan weggegaan, dus ik hoefde niet onder het mes. Mijn voeten gaan elke dag een heel klein stukje beter en ik kan al een uur tot anderhalf wandelen! Dat heb ik al ruim 2 jaar niet meer voor elkaar gekregen.

Dus al met al kijk ik 2014 zeer positief tegemoet.

NOVEMBER 2013

Na bijna 1½ week dicht geweest te zijn i.v.m. rust voor mijn rechtervoet, standaard ná een shockwave behandeling, blijkt dat ik met het knobbeltje in mijn tong, (ook al is het gelukkig niet kwaadaardig), toch onder het mes moet en dan zo spoedig mogelijk.

Betekend weer een paar dagen dicht. Komt niet echt uit qua planning, maar gezondheid gaat toch voor alles.

Ik ben er van overtuigd dat mijn klanten hier alle begrip voor hebben.

MEI 2013.

Het is vanaf februari 2013 weer enorm druk geworden, maar nieuw werk is toch vergeleken met 2012 iets minder. Daar en tegen zijn de reparatieopdrachten behoorlijk vermeerderd. Misschien toch een gevolg van de ‘crisis’?

Vanaf april is het weer 7 dagen per week en 5 avonden om te zorgen dat de mensen niet te lang weer op hun kap, zeil, tent of anders behoeven te wachten. Ik zie het nog steeds niet als ‘werk’ weegt niet zwaar dus en heb gelukkig de vrijheid als het even teveel wordt een avondje of zondag niet te werken (al moet de administratie van 2 bedrijven toch ook bijgehouden worden).

Gelukkig kan ik vanaf begin Maart weer een beroep doen op Lilian en ook mijn man Ruud en mijn zoon (als student kan hij een zakcentje altijd gebruiken) werken hard mee.

Ik voel me dan ook een bevoorrecht mens dat ik elke dag werk doe waar ik zoveel plezier in heb en word gesteund door deze mensen.

Vóór onze vakantie moeten we nog hard aan de bak, maar dan kunnen we 6 weken bijkomen en dat is een hele grote luxe.

2012/2013

31 december 2012;

Ik kan tevreden op dit afgelopen jaar terugkijken.

Ik heb helaas (tijdelijk hoop ik) ‘afscheid’ moeten nemen van Lilian, er is de afgelopen 3 maanden gewoon te weinig werk binnengekomen om met 2 ‘man’ full-time bezig te kunnen zijn, gelukkig voor mijzelf zit ik tot ½ april zeker vol.

Ik vermoed dat dit rustige kwartaal te maken heeft met alle wilde bezuinigingsplannen van de regering, mensen willen eerst zien wat dit alles voor hen gaat betekenen in het nieuwe jaar.

Ik wens iedereen hoe dan ook een gezond 2013 en hoop dat grote zorgen en problemen niet de kop opsteken.

2012: een nieuw jaar, nieuwe ideeën.