Tenten reparaties

Tenten reparatie voor verschillende soorten tenten

Onderhoud of reparatie aan uw tent

De mogelijkheden voor tent reparatie zijn:

 • ritsen vervangen of ritsen bijzetten;
 • Ramen vernieuwen of bijzetten;
 • scheuren en winkelhaken repareren;
 • gordijnen aanzetten of vernieuwen;
 • tunnels bijzetten of repareren;
 • nieuwe pees t.b.v. een luifel opzetten
 • oude pees vervangen door een nieuwe
 • etc.

Opblaastent – reparatie tube

Het Rode Kruis kwam met de vraag of we de blaastube konden repareren. Ja hoor, dat kunnen we ook. Het was wel een klus voor 2 man, tent woog 135 kg! en opgevouwen had het al de afmeting van 1,5 m3. Binnenmantel vernieuwd met katoen, zodat de tube zelf een protectie heeft, daarna met een strook PVC (toevallig bijna dezelfde kleur) de buitenmantel weer dicht gestikt.

Tent reparatie – Doréma tent

Bij het weghalen is te hard getrokken terwijl het paneel nog ergens aan vast zat. Resultaat: een grote beschadiging in het tentmateriaal, maar ook in het raam. Om deze grote reparatie nog enigszins betaalbaar te houden, hebben we het raam gerepareerd d.m.v. een nieuw stuk raamfolie precies op de witte lijnen van het raam in te zetten. Bijna niet zichtbaar. Met zoveel mogelijk gelijkend tentdoek zijn de beschadigingen in het paneel vervangen.

Tent reparatie scheur in de nok

Wilt u meer weten over De Zeilerij of heeft u vragen over hetgeen wat u door ons zou willen laten doen dan staat het u vrij om contact met ons op te nemen. Wij zullen al uw vragen op een zo een goed mogelijke wijze beantwoorden.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken zodat u bij ons langs kunt komen. Wij staan in ieder geval voor u klaar.

Isabella tent stormschade en reparatie

Het is ook mogelijk om het bootzeil laten maken of het dekzeil herstellen te doen. U hoeft dan niet meteen een hele nieuwe te laten maken maar kan er een reparatie aan uit laten voeren.

Wij werken met hoogwaardige producten. Zo is het garen wat wij gebruiken van een ongelooflijk sterke kwaliteit. Wij durven ervan op aan te gaan dat wij kwaliteit leveren. Dit geldt zowel voor het onderhoud, de reparaties die wij uitvoeren maar ook wanneer u een boottent laten maken aan ons overlaat. Wij zorgen ervoor dat de boottent, het dekzeil of de bootkap helemaal naar uw wensen is.

Isabella (winter)tent deelbaar maken

Wilt u meer weten over De Zeilerij of heeft u vragen over hetgeen wat u door ons zou willen laten doen dan staat het u vrij om contact met ons op te nemen. Wij zullen al uw vragen op een zo een goed mogelijke wijze beantwoorden.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken zodat u bij ons langs kunt komen. Wij staan in ieder geval voor u klaar.

Luifel reparatie

Camperluifel in frame gerepareerd

Dit is waarom ik het werk van zeilmaker zó enorm uitdagend en leuk vind! Probleem: de luifel van de camper, welke in een rolmechanisme met 2 beweegbare armen aan de camper bevestigd zit, is bij de (voorste) pees gescheurd over de lengte van ongeveer 20 cm. Meestal wordt de cassette van de camper geschroefd en in de werkplaats gerepareerd. Omdat de luifel nog in de rol zit, gebeurt deze reparatie met 2 man. Deze klanten waren op doorreis en kwamen toevallig langs de zeilmakerij de Zeilerij en vroegen of we hen konden helpen. Helaas was de camper en luifel van een dusdanige leeftijd dat de bevestigingen niet tot nauwelijks los te krijgen waren. Dus moesten we een andere oplossing bedenken: Om schades of afgebroken schroeven te voorkomen is het simpeler de luifel gewoon te laten zitten, in het voorste gedeelte de bevestigingen van de zijkant los schroeven, dan de luifel zoveel mogelijk uit zijn profiel schuiven en dan de naaimachine eronder. Waarom de berg naar Mozes brengen als we Mozes naar de berg kunnen rijden? Klanten erg blij en wij een beetje trots!

Reparaties aan voortenten

Reparaties aan voortenten:

 • scheuren en scheurtjes;
 • ritsen vervangen of nieuw inzetten;
 • ramen vervangen of nieuw bijzetten;
 • slikrand vervangen/ nieuw aanzetten;
 • stormband aanzetten;
 • pees vernieuwen;
 • pees langs de voorkant zetten t.b.v. het plaatsen van een luifel

Reparatie nodig aan uw zeil of kappen?

U kunt bij ons terecht voor het laten reinigen en repareren van zeilen, tenten en bootkappen. Neem contact op voor meer informatie.