Oktober 2015.

Ik ben benaderd door Hetty van der Linden, van de organisatie Paint a Future (Sail a Future). Ze hebben voor kansarme kinderen in de Domenicaanse Republiek (een) project(en) zodat deze kinderen een betere kans hebben ook een goede toekomst. Daar is natuurlijk geld voor nodig.

Het idee van Hetty is om zeilen te laten beschilderen (alsof deze van het Fairtrade vrachtzeilschip Tres Hombres zijn/waren) en van deze beschilderde zeilen tassen te maken en gevuld met artikelen welke door Tras Hombres hier naar toe gevaren zijn, te vullen en de gevulde tassen te verkopen als relatiegeschenken. De winst/opbrengst van de tassen gaan naar dit goede doel.

Nu moest Hetty natuurlijk eerst nog een zeilmaker o.d. vinden welke tegen niet te veel kosten zo’n 500 stuks tassen wilt maken.

En daar komen wij, de Zeilerij, in beeld. Tegen kostprijs en een kleine vergoeding voor het maken gaat de Zeilerij deze tassen maken. Gezien eigen werk/klussen gaat dat mij natuurlijk nooit in mijn eentje lukken, dus kan ik gelukkig een beroep doen op mijn fantastische hulpen van Paul, Margo en Ruud. Moet nog een paar mensen benaderen of ze willen, maar deze 3 hebben we alvast.

Zelfs Contender, 1 van mijn leveranciers van zeilmakersbenodigdheden, levert een kleine bijdrage door een rol lijn van 200 m, wat ik nog extra nodig heb, tegen een gereduceerde prijs p/meter te leveren en de levering zonder verzendkosten te doen. Dat is toch gewoon top!?

Iets meer weten over dit project? Onderstaand een link naar het filmpje tijdens het beschilderen:

Iets meer weten over o.a. Paint a Future en Hetty van der Linden? Klik op onderstaande link (tekst is Engels)
http://www.paintafuture.org/shop/default.asp?mod=cpages&page_id=9

Wij hebben er heel veel zin in en hopen dat alle tasjes verkocht gaan worden. Gebruiksvoorwerpen maken van de beschilderde zeilen en deze via een webshop verkopen als extra ondersteuning voor de goede doelen (want er zijn meer projecten dan bovenstaande) is volgens mij een zeer haalbaar doel.

Ik wens ons allen veel succes.