Oktober 2014

De vakantie was weliswaar teruggebracht van geplande 6 weken naar 5 weken, (nog een hele verdiende luxe hoor), maar we hebben van een hele fijne relaxte vakantie genoten. Ik heb voor het eerst een beetje opstartproblemen gehad in september, stond nog in vakantiemodus denk ik.

Inmiddels zijn we weer volop aan de slag, waarbij er geen verschil te merken is met het voorjaar, zowel qua drukte als nieuwe aanvragen. Dus dan zijn we toch behoorlijke goed bezig. Dit betekend dan ook, dat dit winterseizoen het team versterkt blijft worden door de ZZPers Naomi en Nancy, mijn vriendin Margo springt bij wanneer ze kan en zelfs Ruud zit toch zo af en toe achter de machine, buiten het meehelpen met mallen.

We zitten met nieuw werk alweer echt vol tot pakweg eind november (voor in het voorjaar staan er ook al 3 nieuwe kappen). Dit seizoen lijkt er wel een hype te zijn voor waranda (of veranda) wanden, enkele opdrachten voor 1 wand per klant, maar ik heb ook al 3 opdrachten staan voor 3 stuks per klant. Compleet met bevestigingen, ramen, ritsen, spanlippen e.d. Heel erg leuk om in een totaal andere tak van dit vak ook zo bezig te zijn.

U ziet, u hoort mij niet mopperen, (ook al kom ik zelf -soms- niet aan mijn werk toe, omdat de telefoon niet stil staat en veel klanten binnenlopen). Ik probeer daarom  de klanten met vragen over (nieuwe) kappen o.d. zoveel mogelijk op afspraak te plannen. Ach, zo blijft een mens leren zijn eigen zaak goed te beheren.

Als je elke dag naar je werk gaat, maar niet het gevoel hebt dat je elke dag moet werken, ben je een zeer gelukkig mens!