Mei 2014

Enkele klanten hadden het (helaas) al gemerkt, de wachttijden voor nieuw werk is enorm verlaat. Als je vanaf februari nieuwe opdrachten plant gebaseerd op 2 man en in maart laat iemand je als een baksteen vallen, kom je even in een harmonica waarbij 7 dagen in de week tekort zijn om het werk te doen voor 2 man. Als het dan ook nog eens enorm druk is met telefoon en klanten binnenlopen voor offertes e.d. schuift alles wel erg in elkaar!

Maar gelukkig voor mij heb ik erg begripvolle klanten en begint er een beetje lucht te komen, mede omdat ik via, via een andere ZZPer (Naomiatelier.nl) gevonden heb die weliswaar nooit in een zeilmakerij heeft gewerkt, maar haar eigen atelier heeft (notabene aan de overkant van de Zeilerij) in meubels bekleden, kussens maken, bekleden, tassen maakt en noem maar op.

Ze komt het team versterken, zeker 1 dag i/d week en als haar agenda het toe laat 2 dagen. Een andere ZZPer (Anansiyurts.nl) kan ook een dag in de week en per project meerdere dagen.

Ook een goede vriendin die het werk erg leuk vind en best wat ervaring heeft in een zeilmakerij helpt me uit de brand en Ruud (mijn man) blijkt een natuurtalent te zijn. Hij stikt kaarsrecht en draait nergens zijn hand voor om. Of het nou een buiskap doorstikken is of een jachtzeil repareren, het gaat allemaal!

De komende 3 weken is het nog even proberen 11 dagen in een week te proppen, maar tegen onze vakantie is al het werk toch afgeleverd. En dat is een prettige gedachte en een goed gevoel.

We hebben de 6 weken vakantie wel echt verdiend, want onze eigen boot hebben we dit jaar helemaal nog niet gezien. We hopen dan ook met het Pinksterweekend 2 daagjes te zeilen.