Diverse reparaties

ONDERHOUD IS CRUCIAAL . (klik hier)

Uiteraard is elke reparatie aan uw dekzeil, huik, bootkap, spatzeil, rokon etc. mogelijk.

renovatie bootkap

Gehele renovatie van een bootkap. Alle 5 ramen waren ‘vergaan’ en lagen er praktisch helemaal uit. Omdat de stiksels in de daknaden vergaan waren en daarom alleen maar gaatjes zijn, krijg je lekkage. Dit had de eigenaar ondervangen door aan de binnenzijde van de kap langs alle daknaden DUCKTAPE te plakken! Na inspectie van het materiaal, wat nog in hele goede conditie verkeerde adviseerde ik de klant om de kap geheel door te stikken, nieuwe ramen en een goede reiniging bij (in dit geval) Red Gull/Belser. Dit advies heeft de klant opgevolgd. Onderstaand het resultaat vóór en ná alle handelingen. De kap lijkt geheel nieuw!

Bootkap nieuwe ramen en ritsen

Nieuwsgierig naar meer foto’s? klik hier
(klik op de foto voor grotere weergave) Ook voor vervanging van uw dekzeil, huik, bootkap, spatzeilen, rokon is de Zeilerij uw adres.

Verder kan (bijna) alles wat u bedenkt gemaakt worden! Ook voor uw kussens kunt u bij ons terecht.

Buiskap renovatie

De buiskap lag helemaal uit elkaar omdat o.a. de naden niet op tijd opnieuw doorgestikt zijn, daardoor heeft de wind er alle grip op met onderstaand als gevolg. Flinke scheur en scheurtjes. Om de grote scheur te “camoufleren” zijn er in de zijkanten nieuwe ramen uitgetekend en ingezet, daardoor valt de reparatie van die grote scheur nauwelijks meer op. Omdat de naden ook volledig los  gegaan waren door slijtage van de garens,zijn deze waar kon opnieuw getapet en zoveel mogelijk in/op de oude stikgaatjes weer in/aan elkaar gestikt. Ook het bijbehorend havenzeil (= het schuin aflopend achterzeil) is nieuw getapet en gestikt. Op deze manier kan deze kap nog wel een aantal jaren mee. Is altijd betaalbaarder dan een volledig nieuwe en als de oude nog goed functioneert behoeft men toch geen nieuwe?

Gevoerde hoes voor een dwarsspant t.b.v. shows zoals de Hiswa (verrijdbaar met handige handgrepen)

Hiswa hoes

Klant wilde een anemoscoop volgens eigen tekening

Volg het fotoverhaal van de tot op de draad toe versleten buiskap en hoe deze weer tot een nieuwe kap wordt gekopieerd.

klik voor het fotoverhaal op de foto.