Buiskap renovatie

Van een volledig verteerde buiskap toch een mooie nieuwe buiskap.

Een klant kwam in de zeilmakerij met zijn tot op de draad versleten buiskap en een rol materiaal met de ongebruikelijke vraag of wij bereid waren om zijn buiskap te kopiëren. Een con-collega zou dit werk wel doen, maar heeft op het laatste moment afbericht gegeven.

Nou gaan wij een uitdaging niet uit de weg en hebben deze dus ook aangenomen. hieronder volgt in een foto-verhaal het proces van de oude buiskap naar een zeer mooie kap.

ONDERHOUD IS BEHOUD: is schimmel te voorkomen?

Renovatie bootkap

Gehele renovatie van een bootkap. Alle 5 ramen waren ‘vergaan’ en lagen er praktisch helemaal uit. Omdat de stiksels in de daknaden vergaan waren en daarom alleen maar gaatjes zijn, krijg je lekkage. Dit had de eigenaar ondervangen door aan de binnenzijde van de kap langs alle daknaden DUCKTAPE te plakken! Na inspectie van het materiaal, wat nog in hele goede conditie verkeerde adviseerde ik de klant om de kap geheel door te stikken, nieuwe ramen en een goede reiniging bij (in dit geval) Red Gull/Belser. Dit advies heeft de klant opgevolgd. Onderstaand het resultaat vóór en ná alle handelingen. De kap lijkt geheel nieuw!

BUISKAP > van bijna opgegeven naar zo goed als nieuwe kap

Door niet op tijd de kap na te laten zien en de naden opnieuw te laten stikken heeft de sterke wind grip op de kap gekregen en is deze behoorlijk beschadigd geraakt.

De zeer grote scheur in het zijpaneel vanaf het voorraam, hebben we gerepareerd d.m.v. twee zijramen te plaatsen. Toen bleef er nog maar een kleine scheur over die bijna onzichtbaar door ons gerepareerd is.

Zie het verder (foto) verhaal:

Heeft u nog een oud (jacht)zeil en u doet er niets meer mee?

Kom eens bij ons langs of klik op de tas voor ideeën.

Zie het verder (foto) verhaal:

De Zeilerij